Zubni implanti su idealno rešenje kada nedostaje jedan ili više zuba. Kada se ugrade, nalaze su u vilici i čuvaju okolnu kost, kao i prirodni zubi.

Sam proces ugradnje implantata nije komplikovan, što je najvažnije ne boli! Nakon ugradnje čovek može slobodno da se vrati svojim dnevnim aktivnostima. Potrebno je sačekati period od 3 do 4 meseci da bi bilo dovoljno vremena da implant “sraste” sa kosti i nakon toga se izrađuju krune.

KOJE SU PREDNOSTI IMPLANTATA?

Na ovoj slici se vidi implant koji smo ugradili odmah nakon vadjenja zuba. Svo ovo tamno polje je mesto gde se nekada nalazio zub. Da nismo stavili implant, rana bi zarasla na mnogo nižem nivou, jer nema više zuba, još bi se i okolna kost povukla.

To se uvek javlja sa vadjenjem zuba, tako da je najveća prednost implantata, to što se za njega kost veže i učvršćuje.

Uporeba implantata najviše može uticati na samopouzdanje kod koncepta all on 4 ili all on 6. To znači da samo 4 ili 6 implantata mogu da nose sve zube u vilici! To su zubi koji se ne skidaju, već održavaju kao pravi, a estetika kod kruna je na najvišem nivou

DA LI MOŽE DA ORGANIZAM ODBACI IMPLANT?


 
Organizam ne može da prepozna implant kao strano telo, jedina mogućnost kada se implant ne može ugraditi, je kada nema kosti.

To se uvek lako sazna na osnovu snimka zuba. Tako da je procedura planiranja implantata, kao i same ugradnje- rutinska!

Ako želite da saznate više dovoljno je da nam pošaljete snimak zuba i da dobijete najkonkretniju ponudu. Za više informacija posetite stranicu:

http://dentalia.rs/implanti

Leave a Reply

Next Post

KAKO IZABRATI ODGOVARAJUĆU ČETKICU?

Tue Jan 14 , 2020
Pravilan izbor četkice za pranje zuba zaslužuje posebnu pažnju. Četkice predstavljaju osnovno sredstvo za uklanjanje naslaga sa zuba, prema tome, treba da budu odgovarajuće da […]
error: Content is protected !!