Kako se koristi oralni tuš? (VIDEO)

od strane | apr 4, 2021 | Oralna higijena, Protetika

Oralni tuš je namenjen za kućnu upotrebu i može da ga koristi više članova porodice, gde svako mora da ima svoj nastavak za oralno ispiranje.

Slika ruke koja drži oralni tuš

Za poptuno čista usta i zube i svež dah, uvrstite oralni tuš u svakodnevnu rutinu.

Oralni tuš ima nekoliko nastavaka koji se razlikuju. Izaberite nastavak koji vam najviše odgovara i zapamtite koji je vaš.

Ovde pogledajte detaljno kako se koristi oralni tuš

1. Prvo će biti potrebno da napunite rezervoar sa vodom.

Idealno bi bilo da za oralno tuširanje koristite destilovanu vodu, jer ona nema kamenca.

Ukoliko ipak koristite vodu sa česme, očistite svoj uređaj od kamenca na svaka 2 meseca, koristeći se kuhinjskim trikom sa alkoholnim sirćetom.

2. Uzmite svoj nastavak.

Pritisnite dugme na ručici oralnog tuša i stavite nastavak u ručicu i onda pritisnite dugme ponovo. Da biste uklonili nastavak, pritisnite isto dugme i izvucite nastavak.

3. Podešavanje vodenog pritiska vam omogućava da kontrolišete jačinu mlaza koji proizvodi oralni tuš.

Ukoliko prvi put koristite oralni tuš, počnite od najslabijeg mlaza, a zatim postepeno povećavajte pritisak dok ne dođete do najvećeg broja (najjači pritisak).

4. Usmerite mlaz duž desni pod pravim uglom skoro dodirujući zube.

Pustite da voda teče iz vaših usta u umivaonik. Usmeravajte vodu oko gornjih i donjih zuba, da prođete sve površine zuba.

5. Kada ste završili, isključite vodu.

Uklonite prskalicu pritiskajući dugme na ručici i izvucite prskalicu iz ručice. Ukoliko u rezervoaru ostane tečnosti, ispraznite tečnost u lavabo i ostavite ga da se osuši.

Zapamtite glavno pravilo! Oralni tuš je jedino delotvoran kada se koristi na NAJJAČEM nivou mlaza! Uvek koristite taj nivo, slabiji samo nekoliko dana dok se ne naviknete.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *