KAKO IZABRATI ODGOVARAJUĆU ČETKICU?

Pravilan izbor četkice za pranje zuba zaslužuje posebnu pažnju. Četkice predstavljaju osnovno sredstvo za uklanjanje naslaga sa zuba, prema tome, treba da budu odgovarajuće da bi održale zube čistim.

Na tržištu postoji veliki izbor četkica različitog dizajna. Ono što je najbitnije jeste tvrdoća četkice. Najbolji izbor predstavljaju četkice srednje tvrdoće – “medium” četkice. One poseduju dovoljan broj vlakana i imaju snagu da uklone ostatke hrane kao i mekane naslage sa površine zuba. Četkica mora biti i odgovarajuće veličine. Ukoliko imaju veliku glavu neće moći da dopru do najudaljenijih površina na zubima koje će ostati netaknute u toku četkanja.

Postoje i električne četkice
koje uspešno uklanjaju meke naslage imitirajući efekat poliranja. Ako koristite električnu četkicu za zube ne bi trebalo da izbacite običnu četkicu iz upotrebe.

Standardne četkice su savršeno dopunsko sredstvo elektičnim u održavanju higijene.

Pravilnom tehnikom pranja zuba očisti se oko 60% površine zuba. Zato je bitno da pored četkice za zube, koristite i interdentalne četkice ili konac. Mesta do kojih četkica ne može da stigne, oni će potpuno očistiti. Njih je dovoljno koristiti jednom dnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *