PRIVREMENE KRUNE

Uvek kada se rade protetski radovi u našoj ordinaciji, pristupamo izradi privremenih kruna!

Prilikom izrade vinira ili kruna, prva faza je brušenje zuba. Nakon toga se uzme otisak koji ide u laboratoriju i tamo se izrađuju finalni zubi. U medjuvremenu ukoliko ne zaštitimo zube privremenim krunama, oni bi bili dosta osetljivi, jer su na neki način “ogoljeni”. O estetskom momentu da ne pričamo.

Nekada je potrebno izvaditi zube ili ugraditi implante, ovde je takođe najbolje odmah uraditi i privremene krune.

Desnima je potrebno određeno vreme od par meseci da srastu, tako da u tom momentu privremene krune će odlično doći. A i njihova estetika je jako dobra. Njima, dakle, sprečavamo osetljivost zuba, omogućavamo normalan izgled i potpuno normalan način funkcionisanja.

Prilikom izrada vinira, rade se privremeni vinri od plastike, oni nam omogućavaju da možemo da sve što smo zamislili o budućem izgledu sada vidimo! Nakon toga nepogrešivo ćemo imati savršene zube o kakvim smo maštali.

Privremene krune i viniri se sada izradjuju jako precizno i lepo, ali treba imati na umu da materijal od kojeg se prave je tvrda plastika, tako da vek trajanja i jeste predvidjenih par meseci, nakon čega radimo definitivne keramičke zube:

http://dentalia.rs/protetika

Leave a Reply